Nunnans Meny

nunnan-1.jpg

Skall du gifta dig? Fira födelsedag? Hålla barndop? Personalfest?
Prata med oss så fixar vi en tillställning du och dina gäster aldrig glömmer!

Förrätter
Tzatziki med färsk bröd 49:-
Taramosalata, fiskromsröra 45:-
Liten Grekisk mezè tallrik (pikilia) 98:-
Grillade vitlöks och persiljemarinerade jätteräkor, serveras på salladsbädd med citronaioli 96:-
Grillad cypriotisk halumiost serveras med en basilikakryddad tomat- och löksallad 88:-

Vegetariska specialiteter
Vår egen vegetariska mousaka serveras med grekisk sallad och auberginröra 138:-
Dagens vegetariska tallrik ( sallad, grönsaksröra, bönor, och lite till..) serveras med fårost 145:-
Vegetariska pasta, med grönsaksröra av tomater, squash, aubergin och örter 88:-
Paputsaki, Fårostgratinerad aubergin, fylld med grönsaker, serveras med tzatziki 125:

Smårätter
Grekisk sallad med färsk bröd 88:-
Nachos fat med köttfärs, ost, salsa, guacamole och aioli 98:-
Texmex-tallrik med sallad (lite av varje, finns även som vegetarisk) 135:-

Barnmeny
Pasta med köttfärssås 58:-
Liten Nachos tallrik med köttfärs och ost 55:-
Vår egen kryddburgare med pommes 85:-

Kötträtter med Pommes Chateau eller Sydländsk Potatisgratäng.
Bifteki: fårostspäckad nötfärsbiff med grönsaksröra och tzaziki (Vår specialitet) 148:-
Örtmarinerat grillspett på oxfilé serveras med sydländsk grönsaksröra och tzatziki 176:-
Fårostspäckad tournedos på oxfilé serveras med mustig grönpepparsås och färsk sparris 195:-
Grillade oxmedaljonger med Karljohansvampsås, färsk sparris och primörer 188:-
Grillad lammstek med rödvinsås, auberginröra och vårprimörer 172:-
Biff på grillen med vår egen grönpepparsås serveras med friterad squash 172:-

Fiskrätter
Grillade vitlöks och persiljemarinerade jätteräkor med citron och aioli, serveras med risotto 145:-
Kalamares, friterad bläckfisk med ris och tzatziki 135:-
Scampi fritti, friterade jätteräkor med citronaioli och grönsaksrisotto 148:-
Nunnans klassiska fisk- och skaldjursgryta toppad med jätteräka och aioli 145:-

Pastarätter
Nunnans tagliatelli med strimlad oxfilé, squash, aubergine, champinjoner i härligt gräddig gorgonzolasås 139:-
Gotlands Frutti di Mare i en knaprig rotfruktsgräddsås och massor av havets frukter 135:-

Dessert
Vår hembakta saffranspannkaka, serveras med salmbärssylt och grädde 55:-
Valnötsglass med vit chokladsås och frukt 58:-
Vår hembakade björnbärscheesecake serveras kall med färsk frukt 48:-

”Frukta den som dricker vatten och minns i morgon vad vi sade”

Grekiskt ordspråk

Röda Viner
Husets Röda : varierande per glas – 49 :- 1/1 195:-
El Coto Crianza 2000/2001- Tempranillo, Rioja, Spanien 225:-
Alexander Tsantali 2001, Xynomavro – Cabernet sauvignon, Grekland 215:-
Primicia 2000, Tempranillo-Garnacha, Rioja, Spanien 215:-
Naoussa Boutari 2000, Xynomavro – Naoussa , Grekland 225:-
Museum 2000 – Tempranillo, Cigales, Spanien 228:-
Boutari Cabernet Sauvignon 1999 – Cabernet sauvignon, Peloponnesos, Grekland 218:-
Boutari Merlot 2000 – Merlot, Naoussa , Grekland 242:-
Piccini Chianti 2002- Sangiovese, Toscana , Italien 238:-
Signorio los Lanos 223:-
Amarone della Valpolicella Castena DOC 1999 – Corvina-Negrara, Veneto , Italien 343:-

Vita Viner
Husets Vita : varierande per glas – 49 :- 1/1 195:-
Kretikos White 2001 – Viliana, Kreta, Grekland 198:-
Athiri halv torrt vin med fruktig smak, vår egen import 195:-
Retsina kourtaki: det äldsta kåd vinet ifrån Aten området 179:-
Chablis – Chardonnay, Chablis, Frankrike 275:-
Champagne:Philipponat Royale Réserve – Pinot Noir-Chardonnay, Champagne, Frankrike 512:-
Cava: Codorníu Clásico Seco, – Chardonnay, Spanien 215:-
Rosevin – Viña Salamanca 198:-

Fatöl
Spendrups export 40 cl 47:-
Grevens päroncider 40 cl 48:-
Spendups mellanöl 40 cl 42:-
Wisby Kloster 40 cl (Färsk) 52:-
Wisby Kloster 25 cl 39:-
Wisby Pils 40 cl 52:-

Flasköl
Wisby Pils 33 cl 44:-
Heineken 33 cl 44:-
Flaska mellanöl (spendrups, hof) 33 cl 42:-
Mythos (grekisk) 33 cl 44:-
Starobrno 33 cl 44:-
Guiness 33 cl 44:-
Svart Lager 33 cl 44:-
Visby Kloster 33 cl 44:-
Mariestads 50 cl 56:-
Övrigt Cider 33 cl 45:-
Aquatini, Bacardi breezer

Nunnan – restaurang & Pub

nunnanx6.jpg

Tel: 0498- 212 894

Nunnan har öppet
Vintertid
– alla dagar fr 18.00
Sommartid
– alla dagar fr 11.30

dsc00262.jpgVasilis Kanellos önskar dig välkommen till en av Visby’s soligaste restauranger och uteserveringar.

Gotland lär upplevas som utomlands i Sverige, så Nunnan kan väl då få vara den informella Grekiska Ambassaden på Gotland! Kontinentalt så det förslår är det, året runt, mitt i stan vid stråket av S:t Torget.

Nunnan bor i en anrik lokal med 35 matplatser inne, egen gård och uteservering med bar. På sin soldränkta och vindskyddade gård med oslagbar överblick över vad som försiggår på torget, vet hon hur hon skall få dig att känna dig välkommen och hemma.

I hennes medeltida lokaler serverar Vasilis grekisk, svensk och kontinental husmanskost med prislappen på rätta stället. På kvällarna bjuds ofta på levande musik och opretentiöst mingel med kall öl, Metaxa och Restsina.

Eliten av Sveriges trubadurer avlöser varandra under sommarveckorna (Fri Entré) och under vinterns mörker så samlas gotländska musiker här för att spela, umgås och framföra sin högst levande musik. Söndagkvällar kan du ta med din gitarr, din röst eller munspel och delta i jammet med de gotländska musikveteranerna. Stämningen är uppsluppen, ärlig och sympatiskt!

Du är välkommen till Nunnan på en öl, grekisk buffé, middag eller vad du känner för. Nunnan är flexibel och brinner för att få uppfylla dina önskningar.

Skall du gifta dig? Fira födelsedag? Hålla barndop? Personalfest?

Prata med oss så fixar vi en tillställning du och dina gäster aldrig glömmer! Vi har kontakter för att boka t.ex Odd Fellows lokaler.

Vasilis m Personal

Bageriets Meny

1923_015_1dubb6058.JPG
Bageriet serverar stolt:

KALLA MACKOR på Ciabatta eller Rågbröd
Tillbehör:
Ost/Skinka 49:-
Leverpastej med inlagd gurka
Ägg och kaviar
Skagenröra
Italienska räkor
Parmaskinka/Mozzarella
Chicken Curry
Fårost/Salami
Tonfiskröra

VARMA MACKOR i Foccacia-bröd.
Fyllningar:
Chevré/Tomat
Salami/Mozzarella
Ost/Skinka/Dijonsenap
Kyckling Sweet Chili
Salami/Brie

SALLADER med nybakt bröd
Vinegrette, Nobis, Rhode Island, Vitlök
Traditionell Grekisk Sallad
Kycklingsallad med körsbärstomater
Tonfisk & Oliver
Grillad haluomi-ost

TAPAS med nybakt bröd
Tzatziki med oliver
Jättebönor med fetaost
Hommus med oliver och citron
Vasilis fårostpaj med tzatziki
Italienska räkor med aioli
Heta Gambasräkor
Vinbladsdolmar med citron
Kryddköttbullar i tomatsås
Stifadogryta med aioli

Vi har fullständiga rättigheter!

TIPS
Varför inte plocka ihop en picknick? Vi har allt du behöver.

Och du… Bageriet kan faktiskt trolla ibland.
Har du en önskan om någon specialare så drista dig inte att fråga.

 

Tel: 0498 -212 804

Bageriet – Cafe & tapasbar

bageriet2.jpg

Tel: 0498 -212 804

Bageriet har öppet

Vintertid – alla dagar 10.00 -17.00

Sommartid – alla dagar 10.00-01.00

Vasilis övertog Hedengran’s Bageri 2006. Vi är många, nattsuddarna, som hängt på låset för att köpa vickning/frukost på gamla Hedengran’s. Bagarna sålde dagens första bröd (och winerbröd) genom bakdörren – direkt från ugnen. Den sugne kunde komplettera med en läsk, en tub mjukost och en servett. Kommersen tenderade bli intensiv när krogarna stängt och solen gått upp och de rödögda saktmodigt drog sig hemmåt.
Nu är det nya tider. Men Bageriet finns kvar. Vasilis bakar självklart allt han behöver till sin rörelse. Lokalerna har fått en smakfull och varsam renovering vilket har förvandlat Café Bageriet blivit en populär och välbesökt mötesplats. Här kan man köpa gott kaffe, en smarrig smörgås, kaka och ett glas ädelt vin. Kalla öl, Tapas, Calvados och bästa Metaxan finns också att tillgå.

I bland arrangeras Tapasbuffé med levande musik. Bacci Bröder och Loke m.fl har spelat här. Kolla aktuella röda datum i kalendern ”Vad Händer? till vänster”

Bageriets läge vid S:t Torget och S:t Karins ruin gör att alla Visbybor och tillfälliga besökare, förr eller senare, paraderar framför Bageriets och Nunnans uteserveringar och fönster. Redan i april kan soldyrkarna få känna av sommarvärmen eftersom Bageriet har stans bästa söderläge. Från morgon till när solen går ner. Bageriet är verkligen mitt i…

TIPS

Varför inte plocka ihop en picknick? Vi har allt du behöver.

Ring: 0498 -212 804

Och du… Bageriet kan faktiskt trolla ibland. Har du en önskan om någon specialare så drista dig inte att fråga.

Nunnans historia

616-1.jpg

Själva byggnaden, där matsalen ligger härstammar ifrån början på 1500-talet, den är byggd över en äldre källare (där köket ligger) från 12-1300-talet. I början på 1900-talet låg här ”Mäster Henriks Källare”- ett på sin tid berömt kafé. Inriktning på mat: Vi serverar Svensk och Grekisk mat till konkurrenskraftiga priser. Vi håller öppet året om och har fullständiga rättigheter. Lunch och kvällsöppet. På sommaren öppnar vi vår välbesökta utebar & uteservering centralt mitt i stan på Stora Torget.

Musikunderhållning: Thomas Augustson underhåller varje kväll efter midsommar, han hade 10-års jubileum på Nunnan -99, det blev något alldeles extra. Under hösten -99 har fasaden renoverats och till sommaren -2000 öppnade vi vår nya bar på gården. För övrigt kan sägas att matsalen är utsmyckad med konstsmide av Nicko Kaspar och att hela huset är K-märkt. Vi ordnar även catering, festarrangemang och lammgrillningar. Krögaren heter Vasilis Kanellos och kommer ursprungligen från Athen, jobbar i kök och bar och vurmar för grekisk matkvalité.